Historie

HISTORIE

Overnachten in een monumentaal pakhuis uit 1890

HISTORIE B&B PAKHUIS MAASSLUIS

Overnachten in een monumentaal pakhuis uit 1890

B&B Pakhuis Maassluis is een historisch gebouw uit de 19e eeuw dat sinds 2005 als gemeentelijk monument is erkend. Het is van belang geweest voor de handel en industrie van Maassluis. Vroeger had het gebouw een functie als kolenhandel en als opslagplaats voor haring. Gelukkig zijn enkele kenmerkende details van het oude gebouw nog steeds bewaard gebleven, zoals de grote en kleine laaddeuren, het luikje en de hijsbalk aan de voorkant. 

Verder zijn de meeste dwarsbalken nog in originele staat in de appartementen Bolder en Kuiperij terug te vinden met hier en daar mooie oude details eraan.

 

Maassluis is een prachtige stad met een rijke maritieme historie. De twee dicht bij elkaar liggende vlieten zijn uniek en bepalen het stadsbeeld. Het uiterlijk van het buitendijkse gedeelte van de stad is bepaald door de visserij, van oudsher de belangrijkste inkomstenbron van de stad. Maar ook de sleepvaart speelt een belangrijke rol. Maassluis wordt niet voor niets dé sleepboothavenstad van Nederland genoemd! Maassluis bekendste sleepboot is de Furie, de laatste door stoom aangedreven zeesleepboot in Nederland.

Ervaar de historie in B&B Pakhuis Maassluis – Wees welkom!